2009. szeptember 27., vasárnap

Kerékpárral Potsdamban

Ma elkerekeztünk Mikivel (1 évig itt tanít egy német gimnáziumban németet németeknek...nem lehet egyszerű) és Bálinttal (Godot Galéria egyik alappillére) Potsdamba. Reggel 8:30-kor találkoztunk, az akkor még igen csípős, hűvös időben. A nap egész nap sütött, de kb. 10 órától lehetett igazán érezni az erejét. Kb 60 km volt oda-vissza.

Kreuzberget elhagyva még kb. 45 percnyi kerekezés után végig városias közegben tekertünk, de nem lehetett igazán érezni, hogy mennénk kifelé a városból. Ugyanolyan központok és jellegzetes társasházak, bérházak mellett haladtunk el. Steglitz-et elhagyva Zehlendorf volt az első más jellegű berlini rész. Ez egy jómódúbb környék kertes házakkal és nagyon sok zölddel. Kedves környék.

Az út további része nem volt említésre méltó.

Potsdam nagyon szép kis város, ami a belvárosát illeti. Itt található egy holland negyed, amit II. Frigyes alakított ki holland mániájának köszönhetően. Nagyon sok villa található itt, amiket állítólag ez elmúlt 20 évben újítottak fel. Gyönyörűek! A Gondtalan Park is a nevének megfelelő érzetet kelti. Érdemes ide ellátogatni, márcsak ezért is, az meg külön jó, ha az étteremben a kaját annyira megkésve hozzák ki, hogy meghívnak minket még egy sörre!:-)

2 megjegyzés:

  1. Kellemes nap lehetett. És olvasni is az volt.

    VálaszTörlés
  2. klassz kis hely, ja, és a nyugati szemléletű vendéglátás örömei :)

    VálaszTörlés