2009. október 14., szerda

Pénteken átadtuk a CHB-nak a nyílászárókat takaró falakat. Tök jól sikerültek! Aznap a Humboldt egyetemi kantinban ettünk. Meglepően olcsó volt. Este Imola frissen kiköltözött barátnőjééknél voltunk egy kis lakásavatón. Valahogy nem érzetem ott olyan jól magam, de sikerült kicsit dumálni, ismerkedni.


Szombaton átköltöztem Imolától a Fidicinstraßeból Béláékhoz a Rotherstraßeba. Béla ’87-ben jött Kelet-Berlinbe. Otthon iparművészetire járt, most a barátnőjével egy textilnyomó boltot csinálnak. A lakás egy régi építésű kéró, még meg vannak a fatüzeléses kályhák és a lépcsőház szaga olyan, mint a nagyszüleimnél, vagyis meglehetősen régi, de otthonos. Mind Yvonne, mind Béla kedves emberek és nem is kérnek sokat az ottlakásért (150). Majd valamikor az év végén kiköltöznek, mert az üzletet is átköltöztetik és ott lesz lehetőségük arra, hogy egy lakást is kialakítsanak.


Vasárnap Imola barátja Peter elhívott focizni. Nyomtunk egy műfüves nagypályán egy rendes 2x45 perces edzőmérkőzést. Nagyon kemény volt. Nagyon nehéz tartani a tempót, sprintelni, kocogni, közben figyelni a többiekre, irányt váltani, egyszer helyezkedni és távol kerülni az ellenfél játékosától, máskor rámászni az ellenfélre, közben a labdával is kell valamit kezdeni. Jó gyors voltam, ami tetszett is nekik…sajnos a második félidő elején az egyik támadásnál meghúzódott a jobb combom hátulja. Utána már csak kocogtam…a passz meg egyenesen fájt. Most emiatt álló helyzetben nem tudom a földet kézzel megérinteni .


Ma már szerda van. Az utóbbi két nap ”menekülés az esőtől, jégesőtől” projekttel telt, illetve Robiéknál kinyomtattam pár önéletrajzot, amit ma elküldök két álláshirdetésre. Robival elkerekeztünk Fridrichshain parkjába, amibe elrejtettek két kis ”hegyet” is és tartalmaz egy Feneketlen tószerű kis víztömeget. Itt már eléggé ősz (vagy tél) van. A fák most a legszebbek.

Most voltam futni, sajnos a combom bizonyos temponal gyorsabbat nem enged, ez nem egy joleso dolog, de igy legalabb tudok hosszukat futni, ami kell a Firenzei Maratonhoz:-).

4 megjegyzés:

  1. Akkor most átszámítva kb. 40 ezer Ft-ért van egy saját szobád Béláéknál, de majd később az egész kecót bérelni fogod?
    A focival nagyon vigyázz (bár szerintem egy darabig most úgysem lesz rá lehetőség)egy futónak a legveszélyesebb sport!!
    Igen, próbálj sok hosszút futni, és ha később engedi, akkor minél több olyat, amiben alulról 5-10 mp.-re megközelíted a tervezett maratoni iramod! Ez elég fontos lenne. De amíg fájdogál a hajlítód, addig menjenek a hosszú könnyűek!!
    Hajrá Dani!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ahogy Anyu mondaná, buta sport miért nem hagyod abba! vagy Dorkát idézve "utálom a nagypályásat, mert mindig lerúgnak"
    :) üdv: Bálint - Olvaslak!

    VálaszTörlés
  3. Koszi edzoba, ugy csinalom, ahogy mondod, s ha idom es labam lesz, akkor megfutom a tesztet is!

    :-) Orulok, hogy olvasod, jok az idezeteid!:-)

    VálaszTörlés
  4. Edzoba, az egeszet nem fogom berelni, majd valaki jon a keroba mellem.

    VálaszTörlés